Pixar Animation Studios fascinerande historia  

År 1986 släppte en liten animationsstudio vid namn Pixar sin första kortfilm, Luxo Jr. Animationsvärlden förändrades för alltid. Under de följande tre decennierna skulle Pixar fortsätta att släppa några av de mest älskade animerade filmerna genom tiderna, däribland Toy Story, Monsters Inc. och Up. Men hur kunde denna lilla studio bli en av historiens mest framgångsrika animationsstudior? Låt oss ta en titt på Pixar Animation Studios fascinerande historia.  

 
Pixar släppte nyligen sin senaste film turning red till allmänheten och även om studion numera har en hel del år på nacken så innebär det också en hel del erfarenhet. Pixar grundades 1986 av Edwin Catmull och Alvy Ray Smith, två datavetare som tidigare hade arbetat på George Lucas’ datorgrafikdivision, som senare blev Pixar. Företagets namn kommer från kombinationen av “pix”, en hänvisning till pixelering, och “ar”, bokstäverna som står för företagets primära uppdrag: animation. Pixars team ansvarade för utvecklingen av några av de tidigaste datoranimerade filmerna, däribland Toy Story, A Bug’s Life och Monsters, Inc. År 2006 förvärvades Pixar av Disney för 7,4 miljarder dollar, vilket gjorde det till ett av historiens mest framgångsrika förvärv. Idag är Pixar fortfarande en av världens ledande producenter av animerade filmer och har vunnit en lång rad priser. 

Pixar idag  

I dag är Pixar en av världens mest framgångsrika animationsstudior med en rad succéfilmer i bagaget, däribland Toy Story, Finding Nemo och The Incredibles. Pixar är känt för sin banbrytande användning av CGI-animering, liksom för sina starka berättelser och karaktärer. På senare år har studion även expanderat till andra områden, som temaparker och virtuell verklighet. Med sin unika blandning av kreativitet och teknik fortsätter Pixar att tänja på gränserna och underhålla publik över hela världen.  

Framtiden för pixar  

Under de senaste åren har företaget tänjt på gränserna för vad som är möjligt med datorgenererade bilder och skapat fantastiskt realistiska bilder som har fängslat publik över hela världen. Eftersom Pixar fortsätter att tänja på gränserna är det tydligt att filmproduktionens framtid kommer att formas av företagets banbrytande arbete. För varje ny film som produceras så tas ny banbrytande teknik fram som sedan leder vägen för ännu mer utveckling. Dagens Pixarfilmer är oerhört vackra och det märks verkligen att de fokuserar på att bryta ny mark inom animation. Med varje ny utgåva höjer Pixar ribban för vad som är möjligt inom animerad film, och det är säkert att deras fortsatta framgång kommer att bana väg för en ny generation filmskapare att utforska animationskonsten.