Nya energibars från PurePower

PurePower är ett danskt företag som har specialiserat sig på kosttillskott av olika slag. Företaget har funnits i Sverige under en tid nu, och nyligen lanserade PurePower sina nya energibars. Dessa kommer i en rad olika smaker och har snabbt blivit populära bland profesionella idrottare såväl som hobbymotionärer.  

Energibars kan vara ett perfekt sätt att tillsätta lite extra energi under ett tufft träningspass. Ofta när man sysslar med konditionsträning såsom löpning, cykling eller skidor så kan man halvvägs genom sitt pass känna att man tappar en del i intensitet. Ett sätt att snabbt komma tillbaka till en optimal prestationsnivå är genom att äta energibars.  

Dessa bars är gjorda för att kunna ätas snabbt, samtidigt som de är proppfyllda med energi som ger kroppen en extra boost för att kunna prestera som den ska.  

Nyttig energi  

Även om det är vanligt att ta en bit choklad eller liknande under träning för att få upp blodsockernivåerna så är detta långt ifrån det mest optimala sättet att göra det på. Energibars från PurePower är gjorda med havre för att ge kroppen långsamma kolhydrater som ger ut en jämn energi under en lite längre tidsperiod samtidigt som de har en komponent av någonting sött och sockerrikt. På så sätt så höjer man också blodsockernivåerna direkt medan havren får tid att verka.  

Men detta är inte det enda som man behöver för att kunna prestera på topp medans man idrottar. Det är även viktigt att man fyller på med gott om vätska, och det kan även vara klokt att få i sig lite elektrolyter för att ersätta de salter och mineraler som kroppen tappar när den svettas. När man tränar så är kroppen ens verktyg och motor och det är viktigt att den har rätt sorts drivmedel för att fungera som den ska.