Inredningstips för barnrummet

Behöver du lite hjälp till hur du inreder ett mysigt, kreativt och härligt barnrum? Läs med och få lite tips till hur du kan lätt kan inreda barnrummet utan att ruineras på samma gång.

  1. Sovplatsen

En härlig och inbjudande sovplats i barnrummet måste nog vara prio 1. Sovplatsen inbjuder till mys, lek med nallen och att läsa böcker. Tänk på hur du själv skulle känna dig extra välkommen till din sovplats; kanske nån kuddar med olika formar, ett skönt påslakanset, som du vet barnen tycker om och lite mysljus gör i alla fall att barnen får lust att tillbringa tid i sängen. Båda när man ska sova, men också på dagen när där lekas. Där finns hur många som helst påslakanset och det är bara att gå på upptäcktsfärd. Kanske du tycker att ett påslakanset med Greta Gris inte får passa, men det kan vara som ett alternativ till ett fint påslakan med blommor eller djur. 

 Om du är handy eller känner till nån som kan hjälpa dig bygga en koja, finns där massor med möjligheter. På kojan kan du tex etablera mysljus eller prinsessa tyg.

  1. Smart förvaring 

Du vet hur ett stökigt barnrum tar sig ut… och du vet hurt ett städat barnrum tar sig ut. Som förälder är det ofta utmanande att få barnen till att ta del i att städa rummet och få leksakerna på plats igen efter en lång och rolig dag. Men om du tex hittar förvaringskurvor med roligt design eller form, kan det nästan bli till en aktivitet att städa. Säg tex att alla bilar skal i korgen format som en jordgubb.
Smart förvaring är inte bara roligt, men det ger ett lekfullt uttryck till barnrummet och ett pift till alla vanliga förvaringsmöjligheter.

  1. Inred efter ett tema 

Du kanske tycker att ditt barn är för liten till att få bestämma hela inredningen till sitt rum, så ni kan istället prata lite om ditt barns intressen. Ni kan tillsammans inreda rummet, medans du den vuxna håller kursen. Så oavsett vad intressen skulle vara, finns där många möjligheter för att inreda ett barnrum med ett tema som ditt barn tycker om och som du också tycker är försvarligt.

  1. Ta barnen med på råd 

När ni är klar på vilket tema kan det vara en rolig aktivitet att ta barnen med på jakt, när ni ska på upptäcktsfärd. Kanske ni kan gå på loppis och hitta roliga detalj som kan målas om, passar till temat eller som ni båda tycker kan vara en härlig detalj.

  1. Vad med golvet? 

Man kanske inte tänker över det, men barnens lek är ofta placerat på golvet. Så varför inte inreda med olika mattor eller kanske en vägg-till-vägg matta? En matta vill ge rummet myskänsla och det är bekvämt och mjukt att sitta på. På vinteren vil det även hålla på varmen och som extra bonus vill du uppleva att ljud dämpas.

Go inredning!