Hundar till salu – Djurportal

Människans bästa vän har blivit alltmer populär till följd av pandemin. Under 2020 och 2021 var det många som tvingades jobba hemifrån och såg därför möjligheten i att skaffa sig en ny och lurvig familjemedlem. I och med att efterfrågan plötsligt sköt i höjden så blev det snabbt en brist på valpar att adoptera, någonting som fortfarande gör det svårt att få tag på en hund.  

Samtidigt så vill man kunna ha inflytande över när man skaffar en hund. Går man till en kennel eller liknande så måste man ofta stå på väntlista under en längre tid, för att sedan ges möjlighet att köpa en valp när en kull finns tillgänglig. Men då kanske man inte har möjlighet att stanna hemma från jobbet under den första tiden, något som är väldigt viktigt för att valpen ska få en trygg start i sitt nya hem. Genom djurportal.se så kan man se hundar till salu, för att sedan skaffa sig sin nya familjemedlem när det passar. 

På djurportal.se kan man köpa valpar så väl som vuxna hundar 

Djurportal.se erbjuder möjligheten att köpa allt ifrån valpar till vuxna hundar som på grund utav en eller annan anledning behöver komma till ett nytt hem. Det kan vara på grund utav att livssituationen förändras, eller för att någon i familjen utvecklar en allergi. Förr i tiden så var det tyvärr vanligt att dessa hundar avlivades, men med hjälp utav internet och sidor såsom djurportal.se så är det idag möjligt att dessa hundar får komma till nya familjer istället för att få somna in.  

Det kan också vara så att uppfödare använder sig av sidan för att hitta nya kunder tillsammans med deras andra informationskanaler. På djurportal.se så kan man alltså hitta allt mellan himmel och jord när det kommer till hundar. Man kan ta kontakt med säljaren direkt via hemsidan för att sedan ta konversationen vidare.  

Att köpa en vuxen hund 

Som vi tidigare har nämnt så är det inte helt ovanligt att man kan köpa vuxna hundar på djurportal.se. Det vanligaste är att människor livssituationer förändras drastiskt och att de på grund utav detta måste göra sig av med sin älskade familjemedlem.  

Fördelen med att köpa en vuxen hund är att denna oftast är rumsren och van vid människor. Vuxna hundar är också som regel väldigt mycket lugnare och mer landade än valpar. Självklart är det en stor förändring för en hund att byta familj, men med mycket kärlek och tålamod så ger man hunden goda möjligheter att komma in i familjen.  

Om du söker en specifik hundras  

Men det är ofta som man vet vad man är på jakt efter redan innan man vill köpa sin hund. Om så är fallet så kan man använda sig utav husdjursagenten på djurportal.se. Det är en profil som man kan sätta upp där man får berätta om sig själv och vad man är intresserad utav. Du blir då sedan notifierad när en hund som skulle kunna passa för dig finns tillgänglig.  

Det går även att lägga upp en annons där man kan söka en hund från en specifik ras. Du blir då sedan kontaktad av människor som antingen har valpar till salu, eller hundar som letar efter ett nytt hem att flytta till. 

Att tänka på när man skaffar hund  

Det är viktigt att tänka på att en hund förändrar ens liv drastiskt. När man tar en hund in i sitt liv så förändrar man genast dynamiken i familjen och alla får en stor mängd ansvar att förhålla sig till. Se därför till att alla i hushållet är införstådda i vad det hade betytt om man skaffade en hund.