Att tänka på om du behöver gå till tandläkaren akut

Vi i Sverige har ett fantastiskt välfärdssystem där sjukvård som hade kostat skjortan i andra länder är nästintill gratis här. För den som är över 23 år gammal kan dock tandläkarbesök kosta multum, speciellt om man måste åka in akut för att ta hand om någonting.

Tandvård är tyvärr väldigt dyrt i Sverige och det är inte ovanligt att räkningarna hamnar på flera tusen. För den som någon gång har behövt åka in akut till tandläkaren vet att detta kostar ännu mer.

Samtidigt så lämnas man ibland utan alternativ. Vården kommer att kosta ändå, och om man inte har möjlighet att betala kan man använda sig av ett snabblån. På den här länken kan du se snabblån med direkt utbetalning.

När behöver man åka akut till tandläkaren?

Detta kan självklart variera enormt. Om du har varit med om en olycka och skadat tänderna är det inte ovanligt att man väldigt snabbt måste ta sig till tandläkaren för att kunna minimera risken att skadan blir ännu större. 

Akut tandvärk är också en vanlig anledning till att man behöver åka in akut till tandläkaren. Här är det ju varje persons egen upplevelse av hur akut deras smärta är. Det kan dock vara en bra idee att ringa vårdupplysning eller sin tandläkare och rådfråga kring om man ska åka in för att bli behandlad. Ibland är smärtan så överväldigande att man inte lämnas med något egentligt alternativ. Det kan därför vara bra att veta vilken tandläkare man ska ta sig till om det är ett akutfall.

Många lite mindre, privata, tandläkare erbjuder inte alltid akuttjänst. Det är därför viktigt att du vet var du kan åka om det skulle krävas, då det sista man vill göra när man har akut tandvärk är att leta efter någon som kan erbjuda hjälp.